Ljubljana by Wheelchair

Vse gibalno oviranim dostopne lokacije v Ljubljani.O aplikaciji

Ljubljana by Wheelchair je aplikacija, ustvarjena za potrebe gibalno oviranih turistov. Aplikacija je za uporabnika prijazna, zasnovana pa je tako, da je čim bolj enostavna za uporabo in uporabniku omogoča enostavno iskanje turističnih informacij o Ljubljani. Sedaj lahko končno čas, ki ste ga prej namenili planiranju obiska mesta, namenite doživljanju mesta Ljubljana. Aplikacija je razvita v sodelovanju z zavodom Turizem Ljubljana.


O dostopnih lokacijah

Aplikacija omogoča kategorizirano iskanje dostopnih lokacij po: prenočišča, pijača, hrana, znamenitosti, dejavnosti, nakupovanje in stranišča.

Znotraj vsake kategorije je seznam vseh dostopnih lokacij (na primer restavracije v kategoriji HRANA). S klikom na določeno restavracijo lahko preverite osnovne informacije o podjetju in simbole dostopnosti, ki označujejo, ali je lokacija primerna za vas ali ne.


Doživite Ljubljano

Mislite, da zaradi vozička ne morete doživeti Ljubljane kot ostali turisti? Tudi vozičkarji smo lahko aktivni turisti in zato vam tukaj predstavljamo zanimive ter aktualne dogodke v Ljubljani, ki so primerne za gibalno ovirane turiste. Več doživljajskih aktivnosti pa imate v kategoriji DEJAVNOSTI.


O avtorjih

Če si paraplegik, še ne pomeni, da ne moreš več potovati! Z ženo Mirando še vedno rada potujeva. Tudi po moji nesreči. Toda ko si vezan na voziček 24/7, moraš pred vsako potjo vse podrobno preveriti (je res dostopno, kako sploh priti tja,…). V želji, da olajšava življenje drugim turistom na vozičkih (ročnih in električnih), v tej aplikaciji navajava dejansko dostopne kraje v najinem prelepem mestu Ljubljana.